Neem plaats, omringd door kunst

10 landen, 10 artiesten, honderden gegoten kartonnen dozen uit Footshop magazijn. We hebben 10 unieke fauteuils en 1 op maat gemaakt paar sneakers gemaakt die bij elk van de stoelen passen.

Ontdek releases

Ondrash & Kasparek

Tsjechische Republiek

Een artistiek duo dat ondanks technologische ontwikkelingen trouw blijft aan de analoge geest, waardoor ze hun eigen manuscript volledig tot uitdrukking kunnen brengen.

Daniel Labrosse

Hongarije

Zijn inspiratie haalt hij vooral uit stripboeken en animatieseries. Dani combineert nieuwe technieken met enkele van de oudste en het resultaat is de kruising van het beste uit verschillende periodes.

Edyta Grzyb

Polen

Emoties uitgedrukt in contrast, het verschil tussen realiteit en fictie ontkennen. Voor een Poolse schilder is zo'n stimulerende esthetiek een essentieel onderdeel van de kunst, die ze ook binnen ons project tentoonspreidde.

Martin Lukáč

Slowakije

Een definitie van modern expressionisme dat soms op de rand van ongetrainde indruk staat. Martins werk is gebaseerd op primaire automatismen, waarvan de vorm en context met de tijd kunnen evolueren.

Roel van der Linden

Nederland

Neem alle clichés, de aanlooppraktijken, en gooi ze in de prullenbak. In zijn werk viert Roel het belangrijkste: een eindeloze stroom creatieve inspiratie, liefde voor het creatieve proces zelf.

KSELEQOQYNQYSHY

Roemenië

Complexe straatkunst met een vleugje surrealisme, een mix van boekillustraties met speelse mystieke vibes.

Flavien "mile" flavor

Frankrijk

Graffiti is de essentie van straatmode. MILE is de genieter ervan, wat kan worden bevestigd door zijn geboorteplaats Toulouse. Als onderdeel van ons project ging hij met zijn passie nog een stap verder.

sa6ettu

Bulgarije

Wanneer een kunstenaar zich toelegt op een aantal artistieke richtingen, levert hun combinatie de mooiste resultaten op. Dit is niet de regel, maar in dit geval wel.

Johanna Walderdorff

Duitsland

Op de vraag waar ze haar stoel zou willen zien staan, antwoordde Johanna Walderdorff eenvoudig: Boven op een berg. Onzin? En wat is deze zin eigenlijk?

Cacao Rocks

Griekenland

De moderne Griekse kunst verbergt de verwijzing naar zijn traditionele cultuur niet, waarvan de esthetiek nog steeds een symbool is van perfectie. Dit is een bekend feit, niet alleen in de galerijen over de hele wereld waar Cacao Rocks exposeert.

Footshop meets Reebok

Als aanvulling op de collectie fauteuils lanceren we ook een collectie Reebok-kleding, die is genaaid met iconische momenten uit ons eerste decennium in de wereld van streetwear, premium producten en sneakers.

Ontdek collectie

Vanaf de eerste bestelling...

Dit jaar vieren we tien jaar sinds de eerste Footshop-bestelling. Het is tien jaar geweest om dingen te creëren die voorheen alleen in de wildste dromen mogelijk waren. Wie had gedacht dat we zouden uitbreiden naar meer dan vijftien landen en meer dan een miljoen paar sneakers zouden verzenden? En uw bijdrage speelde een belangrijke rol in de reis. Dus het minste wat we kunnen doen is u bedanken en uiten hoezeer we uw hulp waarderen. Zonder onze klanten zijn we niemand. Bedankt!

Peter Hajduček, CEO en oprichter

Lees hier het volledige interview

De grootste drops van het decennium

Sneakers die geschiedenis schrijven. Achter elk van hen gaan maanden van planning, vergaderingen en onderhandelingen... Na al het harde werk konden we duizenden mensen voorzien van zeldzame paar sneakers in samenwerkingen met OFF-WHITE, FEAR OF GOD en vele anderen .

Ontdek releases

Landen in grote steden

Praag

Boedapest

Boekarest

Ontdek onze winkels

Samenwerkingen

Samenwerken met lokale artiesten, maar ook met wereldwijde streetwear-leiders. We hebben geleerd naar elkaar te luisteren, verschillende standpunten, meningen en ideeën met elkaar te verweven. Want daar draait het tenslotte om in onze cultuur.

Ontdek onze samenwerkingen

Onvergetelijke gebeurtenissen

We houden ervan om onze gemeenschap allemaal samen te zien, plezier te hebben en de dingen te vieren waar we van houden. We hebben honderden evenementen georganiseerd, met herinneringen die voor altijd zullen blijven bestaan.

Het karakter van het merk opbouwen

Ons karakter wordt gecreëerd door de betrokken mensen, en zonder hen zouden we niet zijn wie we nu zijn. Bedankt dat je met ons op deze reis bent geweest.

Kunst

Het is de wereld om ons heen. Sneakers, kleding, tentoonstellingen en monumenten. We zijn door de jaren heen door kunst gezien, onder de microscoop, maar ook mijlenver weg. Dit is nog maar het begin, er komt nog veel meer.

Ontdek

Overstijgen boven mode

Het gaat niet alleen om mode. We verspreiden bewustzijn over onderwerpen die voor ons belangrijk zijn. We ondersteunen zelfexpressie, LGBTQA+-gemeenschap, duurzaamheid op veel verschillende niveaus en een verantwoorde omgang met mensen en dingen om ons heen.

Ontdek onze projecten

1.6M

Succesvolle bestellingen

1M

Tevreden klanten

100

Leveringslanden

19

Ondersteunde talen

228

Enthousiaste medewerkers

en ondersteunende talenten

We hebben met legendes uit verschillende genrescènes gewerkt en we hebben ze een handje geholpen om hun grootste prestaties te bereiken. Wat we verdienen, investeren we terug in de cultuur. Het is een belofte die we aan de gemeenschap hebben gegeven, en we doen het met plezier, vanuit het hart.

Ontdek hun outfits