Yeezy

adidas

Yeezy voor iedereen!

Toen Kanye West een paar jaar geleden sprak over zijn serie zeer gelimiteerde en ongetwijfeld exclusieve sneakers, die iedereen zou dragen, dachten mensen dat hij gek was. Zoals altijd. Vandaag weten we dat hij op de goede weg is om te bewijzen, dat hij gelijk had. Yeezy is in de loop der jaren een onvoorstelbaar fenomeen geworden, waarvan ook Footshop sinds 2015, voor vele markten exclusief, een onderdeel is geworden.

Yeezy Silhouetten

Een van de meest bekende productseries ter wereld heeft een rijke geschiedenis en een groot aantal modellen. Alle soorten schoenen, die door de jaren heen een grote rol hebben gespeeld bij het opbouwen van de hype rond het Yeezy-fenomeen, zijn hier samen te vinden. Natuurlijk zijn er ook details die betrekking hebben op hun versie.

2022

adidas Yeezy Knit Runner

adidas Yeezy 350 V2 CMPCT

2021

adidas Yeezy BSKTBL Knit

adidas Yeezy 450

Het is alsof de aarde een sok opslokte. Het 450-model is de eerste in een serie die in Duitsland wordt gemaakt en behoort tot de meest innovatieve sneakers in de geschiedenis.

adidas Yeezy 500 High

Kanye heeft eind 2019 alle vijanden van klassieke snowboots een stijlvol alternatief geboden. De hoofdrol heeft de adiPrene-zool en het bovenwerk van neopreen.

2020

adidas Yeezy Foam Runner

Slippers uit een andere wereld, waarvan de juiste afstemming op outfit kunst vereist. Maar als je het eenmaal lukt…

adidas Yeezy QNTM

Oorspronkelijk een QNTM-basketbalsilhouet moest, na het verbod van de Amerikaanse NBA, snel wennen aan een lifestyle schoenendoos. Gelukkig heeft straatbasketbal niet dezelfde regels.

adidas Yeezy Slides

Het jaar 2020 heeft ons geleerd om bij het kiezen van een nieuwe mode vooral naar comfort te kijken. De simpele Yeezy Slides, die in vele kleuren de wereld overspoelen, passen hier ook perfect in.

adidas Yeezy 700 MNVN

Comfort, een grotere duurzaamheid van het bovenwerk en een afkorting in de naam, die naar de Minivan verwijst, werden door het 700 MNVN-model gebracht. Tegelijkertijd zijn dit de eerste sneakers van de serie, die met hun branding expliciet hun oorsprong laten zien met drie cijfers op de zijkant.

2019

adidas Yeezy Boost 700 V3

Buitenaards futurisme heeft ook het 700-model in de loop der jaren niet gemist. Het derde ontwerp heeft een meer dynamische vorm gekregen en, in veel gevallen, reflecterende elementen.

adidas Yeezy Boost 380

De absoluut perfecte aanpassing van de sneaker aan elke voetvorm. Niet alleen dankzij het door Primeknite van Adidas ondersteunde comfort is het 380-model heel makkelijk populair geworden.

adidas Yeezy Desert Boots

Ook Kanye kent outdoor. De iconische Yeezy Desert Boots zijn uitgebracht in een reeks kleurstellingen waar je je niet voor zou schamen, zelfs niet bij het verkennen van de planeet Tatooine.

2018

adidas Yeezy Boost 700 V2

De tweede versie van het 700-model heeft de mogelijkheid gebracht om de vertrouwde vorm op een geheel nieuwe manier te bedenken. Meer kleureenvoud, puurheid, maar vooral elegantie.

2017

adidas Yeezy 500

De Yeezy 500-zool heeft een aantal controversiële bijnamen gewonnen, evenals de harten van miljoenen mensen. Bovendien wordt het al lang geleverd in de puurste kleurstellingen en met betrouwbare adiPrene-demping.

adidas Yeezy Boost 700 V1

Het vijfde Yeezy-seizoen heeft het 700-model gebracht. Daarnaast een hoge Boost-gevulde zool en veel verschillend gekleurde oppervlakken waardoor je creatieve vrijheid hebt om opeenvolgende kleurstellingen te creëren.

adidas Yeezy Powerphase

Misschien wel het meest retromodel in de hele Yeezy-serie en tegelijkertijd als het enige model dat in staat is om gevoelens van een déjà vu op te wekken. Tenzij je ging in de jaren '80 joggen.

2016

adidas Yeezy Boost 350 V2

Als een sneaker een lawine van interesse veroorzaakte, zelfs bij mensen voor wie sneakers tot dan toe niets bijzonders waren, dan is het de Yeezy Boost 350 V2. Sneakers die mensen weer leerden kamperen.

2015

adidas Yeezy 950

Het bovenstandaard hoge silhouet 950 werd uitgebracht als onderdeel van de eerste Yeezy Season-collectie in vier kleurstellingen: Peyote, Moonrock, Chocolate en Pirate Black.

adidas Yeezy Boost 350 V1

Een voorbode van een toekomst die een revolutie teweeg zal brengen in de wereld van sneakers. Je zult de eerste versie van de Yeezy 350 vandaag niet op straat tegenkomen, maar het bezit wel alle eer.

adidas Yeezy Boost 750

De band over het bovenwerk, een verwijzing naar Kanye's vorige sneaker Blockbusters, werd al lang geleden voor de laatste keer gebruikt.