Onze missie

Wij geloven dat verandering bij ons allemaal begint en daarom nemen we bij Footshop de verantwoordelijkheid om meer bewustwording en educatie over het onderwerp duurzaamheid te brengen. Als onderdeel van onze toewijding willen we ondersteuning en betere zichtbaarheid geven aan producten die op een meer verantwoorde manier zijn geproduceerd. Als groeiend bedrijf en mode-influencer hebben we een sterke gemeenschap van sneakers en streetwear-liefhebbers gecreëerd aan wie we ons verplicht voelen met een dergelijke toewijding. Laat u door ons inspireren om te kiezen voor duurzamere aankoopbeslissingen.

Onze projecten

Duurzame producten

Bestsellers


Footshop-criteria voor duurzame mode

In de afgelopen jaren is de beweging naar meer bedachtzame modeproductie in opkomst. Veel modemerken hebben duurzaamheid geïmplementeerd in verschillende productiestadia en als modeplatform willen we deze duurzame producten toegankelijker maken voor onze klanten. Op basis van internationale certificeringen kwamen we met een intern systeem van duurzame criteria. Als het product aan minimaal 1 van onze criteria voldoet, krijgt het een duurzaam vlaggetje.

Finer Cotton / Better Standad Cotton

wordt gebruikt voor producten waarvan de katoenproductie duurzamer is gemaakt dan bij conventionele katoen. Zo'n katoen werd verbouwd met minder gebruik van water, chemische meststoffen en pesticiden, wat aanzienlijk helpt om de ecologische voetafdruk van de katoenteelt te verkleinen

The eco-friendly label

" Het milieuvriendelijke label wordt gebruikt voor producten die zijn gemaakt met behulp van milieuvriendelijkere processen waarbij minder water, energie en chemicaliën worden gebruikt. Producten met internationale certificeringen zoals bluesign®, de 100 standaard door OEKO-TEX® en MADE IN GREEN door OEKO-TEX® vallen onder dit label."

Organic Cotton

Het label voor biologisch katoen betekent dat het product voornamelijk is gemaakt van natuurlijk geteeld katoen zonder het gebruik van synthetische landbouwchemicaliën zoals meststof of pesticiden.

Primeblue

Primeblue is een hoogwaardig gerecycled materiaal dat gedeeltelijk is gemaakt van Parley Ocean Plastic - upcycled plastic afval dat wordt onderschept op afgelegen eilanden, stranden, kustgemeenschappen en kustlijnen, waardoor het onze oceaan niet vervuilt. Primeblue behoort tot de belangrijkste innovatieve materialen van adidas.

Primegreen

Primegreen is een innovatief materiaal ontwikkeld door adidas. Producten met dit label zijn gemaakt van 100% duurzaam materiaal dat geen nieuw plastic bevat

Recycled

Gerecycled: producten met dit label zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal, meestal gemaakt van oud afval, zoals plastic flessen en kleding. Deze producten hebben een kleinere ecologische voetafdruk doordat er meer afvalstoffen worden verwerkt dan nieuwe materialen.

Reecycled

ReeCycled: Weer een ander materiaal van Reebok dat is ontwikkeld om de ecologische voetafdruk van de productie te minimaliseren. Het totale gerecyclede gehalte van het kledingstuk is minimaal 30% van het gewicht in kleding en accessoires. In schoenen is minimaal 30% van het bovenwerk gemaakt van gerecycled materiaal in gewicht. Bovendien bevatten de producten geen nieuw polyester

Reegrow

"Reegrow: producten met dit label zijn gemaakt met ten minste 50% plantaardige of natuurlijke materialen, als onderdeel van onze toewijding om door de mens gemaakt plastic te gebruiken. "

Parley Ocean Plastic™

Parley Ocean Plastic ™ is een materiaal gemaakt van upcycled plastic afval dat werd onderschept van stranden en kustgemeenschappen voordat het de oceaan bereikte. Parley for the Oceans werkt samen met partners om de teruggewonnen grondstof (voornamelijk PET-flessen) te verzamelen, te sorteren en te transporteren naar de adidas-leverancier die het garen produceert, dat een wettelijk handelsmerk is. Het wordt gebruikt als vervanging voor nieuw plastic bij het maken van de adidas x Parley-collectie van hoogwaardige sportkleding.

Vegan

Producten met een veganistisch label zijn gemaakt met veganistische alternatieven voor dierlijke materialen of ingrediënten, zoals leer en dons, om u een veganistische optie met diervrije ingrediënten te bieden.