duurzame doe-het-zelf workshops

By adidas Originals x Sean Wotherspoon x Atmos

Shop de collectie

adidas Originals x Sean Wotherspoon x Atmos duurzaamheidsinitiatief

Sean Wotherspoon en adidas Originals beginnen aan hun nieuwste avontuur. Wotherspoon kanaliseert zijn liefde voor het buitenleven in een nieuwe, op de buitenlucht geïnspireerde Hoverturf, gebaseerd op het originele Superturf Adventure-silhouet. In samenwerking met Atmos, een prominente Japanse streetwear- en sneakerboetiek gevestigd in Tokyo, hebben ze een nieuwe colorway gecreëerd van de SUPERTURF ADVENTURE

Omdat duurzaamheid een langetermijnmissie voor adidas is en een groot deel van de levensstijl van Sean Wotherspoon, hebben ze dit veganistische model gemaakt. Geïnspireerd door het beste van het buitenleven, heeft dit nieuwe veganistische model bijvoorbeeld een afneembaar zakje aan het bovenwerk dat ook om de nek kan worden gedragen of met een riemlus kan worden vastgemaakt. Daarnaast wordt het project afgerond met een kledingcapsule, met onder meer t-shirts, hoodies en cargobroeken die zijn versierd met Sean Wotherspoon's eigen embleem voor samenwerking met adidas Originals. Duurzame, milieuvriendelijke verbinding in samenwerking met ATMOS helpt adidas om de bereidheid om zich verder te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid te authenticeren door een punt te maken in het gebruik van gerecyclede materialen.

Reebok gallery image

Hoe kun jij helpen om een einde te maken aan de plasticverspilling?

Koop een herbruikbare stoffen tas

Sommige plastic zakken worden op de markt gebracht als recyclebaar, maar slechts een klein deel is dat ook. Een plastic zak voor eenmalig gebruik kan eeuwig rondhangen op een stortplaats of in de oceaan.

Sla de rietjes over

Zeg nee tegen plastic rietjes. Koop je eigen herbruikbare rietje als je er echt een nodig hebt.

Stap over op een herbruikbare fles

Verwissel het plastic voor een herbruikbare fles van staal, aluminium of glas en blijf op het pad van een een goed gehydrateerd leven.

Bespaar op wasmiddel

Was je kleding minder vaak en gebruik een koude wasinstelling om het vrijkomen van microvezels te verminderen.

Ken je afval

Verwijder bronnen van onnodig afval. Als je het niet kunt hergebruiken, recyclen of composteren, vraag jezelf dan af of je het überhaupt echt nodig hebt.

Geniet van een kopje goede karma

Breng je eigen kopje naar coffeeshops. Zelfs papieren bekers zijn vaak bekleed met plastic. Gebruik op zijn minst geen deksel. Of je kunt geld besparen door thuis je eigen te maken.

Glas. De logische keuze.

Kies producten in glazen containers in plaats van plastic verpakkingen, zoals melk en sap.

Maak de overstap naar vaste zeep

Koop vaste zeep en shampoo in plaats van vloeibare. Ze hebben minder of geen verpakking nodig.

Kam, natuurlijk

Gebruik natuurlijke/bamboe tandenborstels die recyclebaar zijn - en probeer ook je eigen tandpasta te maken.

Sharing is caring

Leg je keuzes uit aan mensen die erom vragen. En voor degenen die dat niet doen - ze moeten het waarschijnlijk het meest horen.

Andere duurzaamheidsinitiatieven